Hållbar kontorsmiljö

Förbättra och se över er kontorsmiljö

Det är väldigt viktigt att ta hand om sitt kontor och den miljön som ni är i dagligen. I dessa tider där det är fler som jobbar hemifrån än som är på kontoret, så är det ändå av yttersta vikt att se till att kontorsmiljön som ni har är på topp och att de som är på kontoret får en bra upplevelse.

Det finns olika sätta att förbättra sin kontorsmiljö och beroende på yta och storlek, så finns det alltid något att fixa eller ändra på till det bättre. En bra kontorsmiljö är viktigt för att kunna leverera ett bra arbete och samtidigt trivas på arbetet.

Vill du läsa mer om hur inredning spelar större roll i din miljö än du tror, rekommenderar vi ett besök här.

hallbar-kontorsmiljo-2020

Hur förbättrar man sin kontorsmiljö?

För att förbättra sin kontorsmiljö, så är hygien a och o. Speciellt i dessa tider då det är extra uppmärksammat kring renhållning och rena miljöer. Det som är viktigt att göra är att göra en ordentlig städning som ni följer upp regelbunder för att skapa en god kontorsmiljö. Vid en kontorsstädning, har du en process för kontorsstädningen och det är starkt rekommenderat att följa den för att effektivisera själva processen och för att allt ska vara tydligt för dig som städar kontoret.

Vid en kontorsstädning ingår alla delar av kontoret och det är viktigt att strukturera upp vilka delar av kontoret som ska städas och vilka produkter som behövs. För en riktigt bra kontorsmiljö är det rekommenderat att använda sig av miljövänliga produkter och städmaterial.

Om ni känner att ni varken har tiden till att städa kontoret eller har kunskapen kring hur en ordentlig städning ska utföras och med vilka produkter. Så är det rekommenderat att anlita en städfirma som kan hjälpa er med kontoret och låta dem skapa en god kontorsmiljö för er.

Behöver ni smart teknik för att uppgradera ert kontor, så rekommenderar vi ett besök hos jeapie.com.

hallbar-kontorsmiljo-2020

Hur kan vi få hjälp med vår kontorsmiljö?

Det vanligaste sättet att få till en bättre kontorsmiljö är att ta hjälp av ett städbolag som är inriktat på exempelvis kontorsstädning för att kunna förbättra miljön och platsen som ni arbetar på. När det är dags för att städa kontoret är det underlättande att kunna lämna över all städning till ett städbolag som är experter på det som de gör, vilket lämnar mer mer tid för er att lägga på ert arbete istället för på att städa kontoret.

Beroende på vilken nivå som ni vill lägga städningen på så finns det olika sätt att utgå från. Vid en kontorsstädning, som i ert fall, så finns det en del riktlinjer att använda sig av och beroende på storleken av kontoret som det gäller och hur det aktuella kontorets skick är i, så kan det tillkomma fler områden eller ytor som behöver tas om hand.

Generellt sett, så brukar det bli så att när företag anlitar och överlåter sin städning av kontoret till städbolag som har bred erfarenhet av städning på kontor, så brukar det resultera i väldigt nöjda och glada parter. Känner ni att ni inte får ihop tiden till att göra en regelbunden städning av kontorslokalerna, så kanske det är värt att se över alternativet kring att hyra in städhjälp.

Det kommer att ge er mer tid till arbetet och samtidigt känna att ni får ett rent och städat kontor som generellt sett brukar vara en boost när ni ska vara på kontoret och leverera resultat.

Vill du läsa mer om hur du kan se över dina miljöer och hur du kan miljöanpassa dina val? Läs vårt senaste inlägg “Renovera mer hållbart”.

Vill ni konsultera med ett städbolag om hur ni kan förbättra er kontorsmiljö, bör ni kontakta I-Shine.