Miljöanpassa din flyttstädning

Flyttstädningen går att miljöanpassa

När allting är flyttat och kartonger och möbler har åkt med sista flyttlasset, vad återstår då? Det som återstår då är flyttstädning och det är ett av de viktigaste momenten i hela flytten. Det är dock skillnad på städning och städning och är du intresserad av att hjälpa miljön och klimatet, så finns det en del saker att tänka på i forma av tekniker och produkter.

När det är dags för att flytta är det väldigt vanligt och generellt sett väldigt populärt att överlåta sin flyttstädning till en städfirma och som tar hand om det för dig och som är insatta på vad som gäller i miljöregler och vilka produkter som är till vad. Att göra en flyttstädning är en av de saker som oftast dyker upp som en överraskning i slutet av flytten och som många behöver hjälp med och speciellt om det är ens städning som ska vara klimatsmart.

När man överlåter sin flyttstädning till de som har lång erfarenhet av det, så brukar det innebära att de arbetar klimatsmart. För att vara på den säkra sidan bör du fråga om referenser och höra efter med städbolaget hur de arbetar hållbart och vad de gör i sin städning som har en god miljöpåverkan.

Få mer tips om hur du kan effektivisera din städning här.

miljoanpassa-din-flyttstadning-2020

Hur kan du miljöanpassa din städning?

Att flyttstäda är en process i sig och om du verkligen vill miljöanpassa processen och göra mer klimatsmarta val, så bör du lägga lite tid på din städning. Grunden till att städa när du ska flytta är för att rensa lokalen på orena områden och för att återställa lokalens renlighet och standard till nästa användare.

Är det så att det finns fler lokaler till lokalen som exempelvis trädgård är det extra viktigt att planera sin flyttstädning och avsätta tid för att flyttstädningen skall bli så precis som möjligt.

Gällande en flyttstädning har du, som ovan nämnt, en checklista och det är rekommenderat att följa den för att bibehålla processen och för att få goda resultat. Vid en flyttstädning ingår det mesta inom städning och för att ge en bild av vad som skall städas och i vilken utsträckning som flyttstädningen är följer några exempel här nedan.

Få inspiration att göra mer för miljön och klimatet på ekoplus.se.

miljoanpassa-din-flyttstadning-2020

Vad ska jag tänka på när jag ska beställa städhjälp?

Vid beställning av en flyttstädning bör du fråga företaget hur de arbetar och om de arbetar utefter hållbarhet och miljön. Det är viktigt att de parter som flyttar ut och flyttar in är överens med vad som ingår och att den städfirma som anlitas motsvarar det behovet som finns i både städning och klimatanpassning.

De områden och liknande som du bör se över när du ska städa och speciellt när du ska städa klimatsmart är att till exempel dammsuga all yta i hela lokal eller lokalerna, göra en komplett städning av köket, frosta av kyl och frys och rengöra alla vitvaror för att nämna några av de områden som du ska ta hand om.

Skulle det vara så att du har en tillhörande balkong eller uteplats till din bostad, så skall det som hör till där städas och ses över för att göras redo för den kommande flyttbesiktningen. Det här är som tidigare nämnt endast ett par av allt som sker vid en flyttstädning och beroende på vad parterna har tagit för beslut blir storleken av flyttstädningen utefter det.

Vill du läsa mer om hur du på bästa sätt kan se till att din städning är miljöanpassad, så rekommenderar vi att du läser mer i vårt inlägg här.

Behöver du få en konsultation över hur du kan städa efter din flytt bör du kontakta Ishine.se.

Om du är intresserad av teknik så kan du även läsa bloggen nicetech.