Städa klimatsmart

Tänk på miljön när du ska städa

När du ska städa, så är det viktigt att tänka på vad du faktiskt använder för medel och olika sprayer etc. Många städprodukter idag är anpassade för att främja miljön, men det finns väldigt många fler produkter som kan vara skadliga för miljön om de används på fel sätt.

När du ska städa så finns alternativet att lämna över sin städning till en verksamhet som arbetar med städning och som är mer insatta på vilka produkter som du ska använda ur ett miljöperspektiv.

Med en lista av punkter som ska göras vid en städning är det vanligt att utelämna eller förbise någon del av städningen på grund utav dålig planering eller okunskap. Är det även så att du är osäker på vilka produkter du ska använda, så är det bättre att få hjälp med klimatsmart städning. Genom att anlita städhjälp för städning, så får du hjälp med dina frågor och kan vara trygg i att de produkter som används är valda av experter för att främja miljön.

Vill du läsa mer om hur du kan städa på olika vis? Läs mer på emmaochsiri.se.

stada-klimatsmart-2020

Hur kan jag få hjälp med att städa klimatsmart?

Att göra ett städ är en noga utförd process och är en viktig del när det kommer till levnadsförhållandena för personerna i lokalen eller bostaden.

Om det finns fler än ett rum som tillhör den aktuella bostaden, så är det viktigt att planera sin kommande städning och avsätta värdefull tid för att sin städning skall bli så klimatsmart och effektivt utfört efter vad som är möjligt.

När man pratar allmänt om städning, så är det många olika delar som ingår och som är i princip krav på att genomföras vid städning. Städservice är till för att förenkla allt för både företag och privatpersoner som vill ha städhjälp. Du behöver lägga ner mycket tid och kraft vid en städning och ett populärt sätt är att anlita en städfirma för att göra städning.

Få mer tips om hur du kan anpassa din livsstil här.

stada-klimatsmart-2020

Hur kan jag miljöanpassa min städning?

Hur du kan miljöanpassa din städning på bästa sätt är att kontrollera vilka punkter som du ska gå igenom och hur du kan arbeta klimatsmart med dem. För att göra en bra städning, så bör du se över alla områden i bostaden eller lokalen som ska städas. Du bör gå efter en lista som du kan bocka av när du gör din städning för att vara på säkra sidan att allting har städats. Läs inlägget ” Roligare att städa – Blir det inte!

Förslag från listan på de områden som du bör kontinuerligt göra vid ett städ och som är viktiga att göra klimatsmart är exempelvis dammsugning, putsa fönster, rengöra spis och rengöra allt som hör till, våttorka garderober och rengöra glas. Alla lokaler eller rum som hör till ska städas och rengöras och ytorna skall förbli välstädade. Det här utdraget från listan är förslag på ett par av alla olika procedurer som görs vid ett städ och helt beroende på vad de aktuella parterna beslutar, blir volymen av städningen utefter det.

När du beställer städservice är det mycket viktigt att alla parter är överens om vilka produkter som ska användas och hur städfirman arbetar utefter ett hållbart perspektiv. Det är rekommenderat att alla inblandade som utför städningen och de som beställt städservice är på det klara om vad det är som ingår i städningen och att den städfirma som det blir får ta del av överenskommelsen.

Då vet väl att du även har rätt till personlig assisans när du vill ha hjälp med att hålla rent hemma. – Läs mer här!

Vill du läsa mer om hur du kan göra klimatsmarta val? Läs mer om hur du kan minska din elförbrukning här.

Behöver du hjälp med din städning? Gör ett besök hos I-Shine.