Extraljus & LED Ramp

Få ner din förbrukning med rätt extraljus

Led ramp är en fantastisk produkt för att lysa upp mörkret och speciellt i vintertider där det kan vara mörkt från morgon till kväll. Förutom att led ramper är fantastiska komplement till din körning, så är de även väldigt snygga att ha på sin bil eller fordon. För att ramperna ska fungera på bästa sätt utförs det alltid led ramp tester på de olika led ramp modeller som finns och därefter väljer återförsäljare ut de tillverkare som de anser ha bäst ramper att erbjuda.

Är du intresserad av bilar och hur du kan minska din miljöpåverkan? Läs mer på Bilkungen.se.

Ramperna är inte omöjliga att ha att göra med och det går att montera led ramper på egen hand. Till monteringen finns det olika Led ramp kablage, olika sorters led ramp fäste och hållare som är anpassade utefter vilken modell som du ska montera och vad som följer med i din beställning. När du ska välja ut vilken ramp som du ska ha, så finns det olika storlekskategorier att utgå från. Storlekarna är som följande: Upp till 50 cm, 50-70 cm, 70-110 cm och 110 cm och över. Den senare kategorin brukar sträcka sig till 135 cm, men det är olika.

När återförsäljare väljer ut vilka led ramper som de ska sälja, brukar de som nämnt ovan, gå efter testen som görs. Testen utförs inom realistiska förhållanden och är menade att prövas i ett så utmanande och livsliknande scenario som är möjligt. Förutom testen på ramperna, så utgår även återförsäljare från tidigare resultat som exempelvis de ramper som har blivit utnämnda som bästa led ramp 2017, bästa led ramp 2018 etc. De tillverkare som fått äran att utnämnas i led ramp tester över åren är företagen Luxtar och Ledison. Dessa företag är vanliga att återförsäljare väljer, men självklart utgår de efter de led ramper som du som konsument och användare ska få bäst upplevelse av.

Vill du lära dig mer om ledramper och se vilka modeller som är anpassade för just din bil? Se de ljusramp som finns här.

extraljus-led-ramper

Extraljus

Det är vanligt att skaffa extraljus till sitt fordon och allt fler har fått upp ögonen för skillnaden som blir när du adderar ljusen till exempelvis din bil.

Ett av de mer vanliga valen när det kommer till att byta till extraljus är att välja Xenon extraljus. Xenon är designad utefter gasen som bär produktens namn – Xenon. Xenonljuset återger en skarp och bred ljusbild med sitt vita sken. Xenonljus är hållbara, men har mindre hållbarhet än sina konkurrenter. Dock ger Xenon ett ljus som bränner bort konkurrenterna ljus, på grund av sin design, snabba antändning och räckvidd. Eftersom Xenonljus är så pass stark och kraftfull i sitt ljus, så förbränns lamporna snabbare än andra lampor som exempelvis LED eller Halogen.

För de som inte väljer Xenon, så är en motsvarande konkurrent ett vanligt val bland konsumenterna. LED är ett av de extraljusen som är väldigt populära och som är mer känt på grund utav sin breda marknad inom både inredning och fordon. LED är något som du som användare kan montera på egen hand, men som med alla andra delar på en bil, så går det att få hjälp med monteringen på en bilverkstad. LED är skapat för att förbruka låg energi, samtidigt som lamporna ska ge återge en ljusbild som är anpassad för bilkörning och för bättre sikt.

På grund utav sin låga energiförbrukning, så håller LED-lampan längre och har över 100 000 ljustimmar om den drivs under rätt förhållanden. Under rätt förhållanden menas om lampan är monterad korrekt och om den avleder värme som den är designad att göra och slipper att förbrukas snabbare.

Vill du läsa mer om vilka extraljus som du bör välja och vad som passar för din körning? Läs mer om utbud av extraljus här.

Hitta fler inlägg från oss här.