Klimatsmart smink

Gör ditt eget miljövänliga smink

Smink är ett av de vanligaste produkterna som produceras över hela världen och finns att både köpa och sälja online och i butiker. Eftersom det har blivit allt vanligare att se över sin miljöpåverkan, så är inte sminkbranschen något undantag. Det har blivit skärpta krav på sminktillverkning och hållbara mål ska finnas hos företagen.

Kraven blir fler och de är till för att skapa en större medvetenhet om vad det är som du som konsument handlar. Ingredienserna som finns i de olika produkterna är behandlade på olika sätt och beroende på vilket företag eller fabrik det är som producerar makeupen, så betyder inte det produkterna är skapade utefter några miljömål.

klimatsmart-smink-2020

Klimatsmart innehåll

Det blir allt vanligare att syna produkterna som vi köper och speciellt med klimatet i åtanke. Smink är en av de produkter som funnits med så otroligt länge, men som sakta men säkert även det får bli synad in i detaljerna.

Ett av de vanligaste ämnena i smink är mineraler. Mineralerna är även de som uppmärksammats att vara miljövänliga och som kan få makeupen till att vara en riktigt bra produkt för miljö och natur. Det är därför allt fler väljer att göra sitt eget smink, eftersom de då är fullt medvetna med vad det är som är i deras smink och att de har full kontroll. Mineralerna är själva grunden i det klimatsmarta i det sminket som du producerar på egen hand.

klimatsmart-smink-2020

Smink för miljön

För att kunna skapa ditt eget makeup, så behöver du självklart träning och det tar tid att få till ett smink som du är helt nöjd med gällande lukt, textur och style. Det finns många olika sätt att göra smink på och det finns både kurser att ta för att kunna skapa. Det finns även en mängd olika tutorials på Youtube och sociala medier där du kan lära dig olika tillvägagångssätt att skapa dina egna produkter.

Hur ska du då börja och vilka olika sorters produkter innehåller vad och hur vet du vad ingredienserna kommer att skapa? Det finns många produkter inom smink och beroende på vad det är du är i behov av, så går det att skapa. Hur avancerat och hur många ingredienser som ska finnas i sminket är helt och hållet upp till dig.

Är du intresserad av skönhet och vill veta mer om huden och hudvård? Besök Estetic.

För att välja produkter som är bra för miljön, så behöver du göra lite research. Desto mer information om de olika ingredienserna och va de gör ger dig ett bättre utgångsläge för att skapa riktigt bra makeup produkter som du är nöjd med.

För att välja ut några av de olika makeup produkter som finns, så följer här några exempel som kan bli inspiration för dig och kan även fungera som en grund att utgå ifrån.

Klimatsmart Puder – För att skapa produkten, så behöver du ingredienserna pärlemorpigmentet koppar och brons och röd lera. För en bra blandning kan du använda dig av en burk eller liknande för att skaka samman blandningen och som du sedan enkelt kan använda som förvaringsburk för ditt nya puder.

Klimatsmart Mascara – För att skapa produkten, så behöver du ingredienserna ricinolja, sojavax, karnaubavax och VE-emulgator. För formen skull kan du använda dig av hylsor eller liknande för att skapa din egen design och form som du trivs med att använda dig av.

Det här var några exempel som du kan använda dig av, sedan finns det tusentals olika produkter och vägar att gå. Testa dig fram med olika ingredienser och se över hur du kan minska miljöpåverkan med hjälp av ditt alldeles egna smink.

Vill du läsa mer om våra olika ämnen, så rekommenderar vi att du läser vårt senaste inlägg här.

Läs mer om livsstil och inspiration på emmaochsiri.