Miljövänlig hårvård

Miljövänlig hårvård som är fri från farliga kemikalier är inte självklart för alla.

Kanske har du just nu stora problem med torrt och skadat hår och kanske kastat bort massor av pengar på olika mirakelkurer för att få tillbaka din spänst och glans i håret? Där dessutom många av dessa mirakelkurer innehåller flertalet olika kemikalier som istället försämrar ditt hår på lång sikt.

Dessa olika blandningar av kemikalier är varken bra för dig eller för miljön. Här ska vi därför berätta om en relativt ny produkt på marknaden, som både är miljövänlig och återskapar hårets naturliga glans och status.

Läs även hur ditt hår avslöjar din hälsa.

miljövänlig hårvård - produkter

Du märker skillnaden redan efter första användningen.

Nedan förklarar vi mer om UV-Borsten – Och dess egenskaper.

Håret kan skadas av många saker, men som tur är finns det produkter som kan återställa skadat hår samtidigt som de stärker det. Den här artikeln kommer att utforska Eyracure-produkterna och hur de fungerar för att förbättra ditt hår utan användning av sulfater, silikoner eller parabener.

Eyracure utvecklades av ledande biomedicinska forskare som såg behovet av en produkt som kunde återställa hårskador samtidigt som hårkvaliteten återuppbyggs och stärks. Produkterna är tillverkade av högkvalitativa ingredienser med en formula fri från sulfater, silikoner och parabener för att få professionella resultat hemma.

Vilka är fördelarna med att använda Eyracure-produkter för hårrestaurering?

miljövänlig hårvård - glans i håret
  • Det finns många fördelar med att använda Eyracure-produkter för hårrestaurering. För det första är produkterna tillverkade av högkvalitativa ingredienser och är fria från skadliga kemikalier som sulfater, silikoner och parabener. Detta gör dem säkrare för ditt hår och bättre för miljön.
  • För det andra är produkterna effektiva för att återställa skadat hår och återuppbygga dess kvalitet. Du kommer att märka en skillnad i ditt hårs glans och spänst efter första användningen.
  • Och slutligen är Eyracure-serien miljövänlig och innehåller inga farliga kemikalier.

Hur fungerar Eyracure-produkter för att återställa skadat hår?

Eyracure-produkterna innehåller högkvalitativa ingredienser som verkar för att återställa skadat hår. Produkterna är fria från skadliga kemikalier som sulfater, silikoner och parabener, vilket gör dem säkrare för ditt hår och bättre för miljön.

De är också effektiva för att återställa skadat hår och återuppbygga dess kvalitet. Du kommer att märka en skillnad i ditt hårs glans och spänst efter första användningen. Läs mer om ny teknik inom hårvård på fsek.se

Vilka ingredienser används i Eyracure-produkterna?

1. En fantastisk molekyl – BioLap-20

Det är via den aktiva molekylen BioLap-20 som är baserad på naturligt sojaprotein som är utformad för en tvärbindning med det skadade hårfiber som kan skapa de starka och kovalenta förindelserna mellan de brutna bindningarna

2. Activator – styr upp molekylerna

Med en speciell activator (miljövänlig) som är UV-känslig, ger det kontroll till BioLap-20-molekylerna att tvärbinda samman de brutna bindningarna.

3. UV-borsten – med ofarligt UV-ljus

UV-ljuset från borsten aktiverar nu tvärbindningen av BioLap20-molekylerna och återställer skadan på håret genom att de trasiga strukturerna/flikarna i hårstråna, återtar sin ursprungliga position och flikar inte längre ut sig från hårstråt.

miljövänlig hårvård - före och efter

Varför du bör undvika sulfater, silikoner och parabener i din hårvårdsrutin

Sulfater, silikoner och parabener är alla skadliga kemikalier som kan skada ditt hår. De finns ofta i många kommersiella hårvårdsprodukter, men Eyracures produkter är fria från dessa kemikalier och är bättre för ditt hår och miljön.

Sulfater är starka kemikalier som kan beröva ditt hår dess naturliga oljor och fukt, vilket gör det torrt och skadat. Silikoner kan belägga håret och få det att kännas fett och tungt. Och parabener är en typ av konserveringsmedel som kan vara giftiga för kroppen.

Alla dessa kemikalier kan ha negativa effekter på ditt hår, så det är bäst att undvika dem genom att istället använda Eyracure-produkter.

För dig som också vill tänka mer miljösmart i vardagen – Finns tex tips här hur du kan städa klimatsmart

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *