Stormkök

Stormkök och miljön i fokus för Årets julklapp 2020


För att under flera år ha varit teknik och prylar som blivit utvalt till årets julklapp, så blev årets upplaga av julklappen fokus på miljön och att vara ute i naturen. I slutet av november blev det presenterat att det är stormköket som blev årets julklapp 2020. Utmärkelsen “Årets julklapp” har funnits i 34 år och är en presentation som brukar utmärka den riktiga starten av julhandeln i Sverige.

För den som vill hänga med i det senaste och som vill ge en julklapp som är populär, så är det ett tips att köpa en julklapp som har utsetts som årets julklapp. Men det kanske är så att du skulle vilja ge någonting annat än vad som har blivit utsett till årets julklapp. Då är det ett tips att välja något som har varit väldigt inne under året eller som kommer att vara väldigt inne under det kommande året.

Produkter för miljön har blivit allt mer populärt och bara inom second hand har det visat en markant ökning i försäljning, då konsumenterna vill minska sin miljöpåverkan genom att handla gammalt istället för nyproduktion.

Ta del av hur du kan bli mer klimatsmart här.

stormkok-2020

Hur väljer man ut vad som ska bli årets julklapp?

För att en produkt ska kunna bli utsedd till Årets Julklapp av HUI, så ska ett eller flera av kommande kriterier först vara uppfyllda: Produkten ska ha varit en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året. Produkten ska ha ett stort värde av sin försäljning eller säljas i stort antal. Produkten ska representera den tid vi lever i.

Vilka produkter och klappar är det då som har blivit valda som årets julklapp genom åren? För att nämna ett par exempel av alla 34 olika produkter, så har vi här ett urval: Årets julklapp 2020 – Stormkök, Årets julklapp 2017 – Elcykeln, Årets julklapp 2014 – Aktivitetsarmbandet.

Visst var det så att flera som trodde att en lite mer digital pryl skulle bli årets julklapp, eftersom det digitala samhället har ökat markant under årets gång. Stormköket som utsågs till årets julklapp är den exakta motsatsen till allt det där tekniska och det är därför som det är av rekommendation att ge bort ett stormkök, då det är en fin gåva att ge, men samtidigt ett slag för en mindre dålig påverkan av miljö och natur.

Årets julklapp stormköket passar perfekt när det är dags att ge sig ut i skogen. Speciellt i dessa tider när det är rekommenderat att hålla avstånd, så är det ett perfekt tillfälle att njuta av skog och mark i Sverige. Med stormköket har du tillgång till att göra mat uppe på ett berg, vid stranden eller där du kommer att befinna dig. En produkt som inte skapar någon miljöpåverkan och som är ett perfekt komplement till camping.

stormkok-2020

Med miljö och elförbrukning i fokus

Miljön och klimatet har kommit i allt mer fokus inte bara inom presenter och julklappar, men även inom hur vi använder produkter i vår vardag. Idag lever vi i ett allt mer digitalt samhälle och läget som är i världen och Sverige idag med Covid-19, så drivs vi sakta mot digitala produkter och tjänster som tidigare inte var möjliga.

Årets julklapp stormköket är ett tydligt steg att konsumentens beteende förändras och att det är mer allmänt känt kring miljön och klimatet. Istället för att köpa nytt och producera mera, så har det blivit mer generellt att handla begagnat och att se över hur produkter och tjänster tillverkas och vilken miljöpåverkan de för med sig.

Är du intresserad av det senaste inom teknik och vill ha mer inspiration för dina julklappsinköp? Besök Smarta högtalare.

Läs vårt senaste inlägg här.