Renovera mer hållbart

Renovera smartare för miljön

När det är dags att renovera så är det mycket som finns att tänka på för att resultatet ska bli så fantastiskt som ni tänkt er. Eftersom det blir allt mer generaliserat kring miljö och klimat, så är det väldigt bra att göra sin renovering så klimatsmart som möjligt, om man ser det ut ett miljöperspektiv.

Vill du få fler tips kring interiör och exteriör, rekommenderar vi att du klickar här.

renovera-mer-hallbart-2020

Vad ska jag tänka på nära jag ska renovera?

Beroende på hur mycket det finns att renovera och hur stort själva projektet är, så finns det en del att tänka på beroende på vilket område som ni ska renovera. Det finns stora och små jobb inom renovering och det mest generella valet är att exempelvis måla om sina köksluckor eller byta till fiskbensdesign på köksgolvet. Här är det viktigt att tänka på vilka produkter som används och om det är miljöanpassade tekniker och material som ni använder er av.

Vid en modern renovering är det viktigt att planera och att planera väl. Tänk på hur lokalen kommer att användas och hur saker kommer att placeras och var allting bör vara placerat för att få till ett väl fungerande flöde i rummet.

När planeringen är klar och det är dags att sätta igång med själva renoveringen, är det också bra om din högtalare får en bra plats. Ett tips är att titta lite mer på en bärbar sådan, som du inte heller behöver höja och sänka ljudet på manuellt (då det lätt blir målarfärg och annat kladd på). Passa istället på att kika in på Sonos Black Friday – Som har jättefina erbjudanden – Där du istället styr allt med din egen röst – Smart va!?

Läs mer om hur du kan få mer tid till att ta hand om hemmet här.

renovera-mer-hallbart-2020

Renovera med klimatet i åtanke

De vanligaste och mest önskvärda renoveringarna som finns att se över i både bostäder och företagslokaler är att få till en renovering av golv. Det är något som används dagligen och som slits sakta men säkert beroende på hur mycket som det används.

Är det dags för att göra en sådan renovering är det viktigt att planera väl. Tänk på hur det kommer att användas och hur saker kommer att placeras och var allting bör vara placerat för att få till ett effektivt rum med smarta ytor. Tänk även på att se över själva lokalens städrutiner och hur det på enklast vis håller sig fräscht och är lätt att städa. Se över och mät gärna en extra gång för att få renoveringen att flyta på bra och att allting hamnar som det ska.

Planera din renovering

Ett av de första momenten när du ska renovera är att riva ut den tidigare inredningen för att göra plats för det nya. Beroende på storleken av lokalen och vilken inredning som skall bytas och hur planlösningen och liknande är, gör att kostnaderna för en renovering kan skilja sig åt.

Är du frågande hur du ska gå tillväga när du ska riva ut allting och få renoveringen att fungera som den ska, rekommenderas att prata med en auktoriserad renoveringsfirma som hjälper dig med det viktigaste.
Om du har rivit ut allting och rensat på inredning och möbler, så är nästa moment att bokstavligen gå in på grunden. Det är dags för att se över golven och se över el och liknande. När du har sett över golven, så är det dags för att förstärka väggar och reglera.

Ska du renovera ditt badrum? – Följ länken till: Nytt Badrum – Tips och idéer

Rekommenderingen är att förstärka överallt där du ska exempelvis hänga upp någonting eller där det ska användas mycket tyngd av väggarna. Efter golv och väggar återstår det att montera skivor på tak och väggar, se över elinstallation och montera eventuell golvvärme om det är tanken. Välj el som är låg i förbrukning för att minska miljöpåverkan.

Efter att du har genomfört det, så återstår det att se över eventuellt kakel och klinkers och se över vilken inredning som skall vara i lokalen efter sin renovering.

Vill du läsa mer om hur du kan bjuda in miljön i ditt hem? Läs vårt senaste inlägg här.

Behöver du hjälp med städning efter din renovering, så bör du ta kontakt med sverigeco.se eller flyttstadstockholm.nu!